Kunst van Hier tot Ginder

Dit is een jaarlijkse fietsroute door het buitengebied van de gemeente Deventer met o.a. beeldende kunstprojecten, die een relatie aangaan met de locatie. In 2022 en 2014 kreeg ik een opdracht van Kunstenlab Deventer om op locatie werk te maken.

Stamboektafel 2022

De mobiele installatie Stamboektafel bestaat uit 24 geschilderde koeienportretten, die op speelse wijze met elkaar verbonden zijn. Koeien met karakter, die moeten dealen met het streven in de veehouderij naar een zo productief mogelijk leven. Aan de stamboektafel ontdek je verborgen verhalen en gaat het gesprek over onze relatie met de koe. Met medewerking van Joanna Kanik en Frans Kortenhorst. Stamboektafel stond op het melkveebedrijf ‘Heerlijkheid Linde’ in Schalkhaar.

Gemengd Bedrijf 2014

In Gemengd Bedrijf mengen Margreet Hajee en Lies Kortenhorst zich in de discussies die er spelen in de melkveehouderij. De vragen op de koeienhalsters zijn door de kunstenaars gedestilleerd uit de maatschappelijke discussie over de intensieve veehouderij. De koeien bepalen door hun bewegingen welke vragen de bezoeker te zien krijgt. Zo voegen ze een eigen dimensie toe aan het gesprek over de intensieve melkveehouderij. Op het melkveebedrijf van de familie Lamberts in Colmschate.