Wat betekent muziek voor het ontstaan van mijn werk en kun je ook kijken zoals je naar muziek luistert?  Een  spannende samenwerking met  Voltmeister (modulaire synthesizers)

Op 8 september opent een expositie in het Kunstenlab waarin ik laat  zien en horen welke rol muziek speelt in mijn werk. Met schilderijen, geluidsfragmenten,tekeningen, tapeteksten en filmpjes.

Op 15 september houdt Katja Rodenburg ( filosoof en schrijver)  een inleiding  over de relatie muziek- beeldende kunst, gaat zij in gesprek met Lies Kortenhorst en Rikkert Achtereekete ( Voltmeister,) en is er n optreden van Voltmeister met resultaten van onze samenwerking.  

 aan het werk web 1

Voltmeister web 1

De samenwerking met Voltmeister is ingegeven door een verwantschap in visuele uitstraling( synthesizerwand vs. stedelijk landschap)  en in werkwijze. Tactiliteit en het opzoeken van mislukking om er een paar te noemen. Terwijl ik schilder,luister ik  naar muziek. Muziek waardoor ik in de juiste stemming kom om te werken. In sommige periodes is dat vrij dwangmatig hetzelfde nummer en zet ik de cd op repeat.