SEPTEMBER 2019 KUNSTENLAB DEVENTER

In de expsoitie Dossier Notes wordt speciaal stilgestaan bij de rol die muziek speelt bij het ontstaan van mijn werk.  Terwijl ik schilder, luister  ik naar muziek. Muziek waardoor ik in de juiste stemming kom om te werken. In sommige periodes is dat vrij dwangmatig hetzelfde nummer en zet ik de cd op repeat.  Hoe werkt het  maakproces  bij muzikanten zelf?  Voor de inhoudelijke verdieping van deze vraag  ben ik een samenwerking met Voltmeister aangegaan. Zij bespelen modulaire synthezisers, waarmee zij voltages omzetten in muziek. De samenwerking is ingegeven door een frappante visuele verwantschap (stedelijke landschappen versus de moudulaire synthesizerwand ) en tevens door de werkwijze.  Tactiliteit en het risico van mislukken opzoeken, om er een paar te noemen. 

Op 8 september om 16.00 uur uur opent een expositie in het Kunstenlab waarin ik laat zien en horen welke rol muziek speelt in mijn werk. Met schilderijen, geluidsfragmenten,tekeningen, tapeteksten en filmpjes in de projectruimte. In de Kunstenlabsteeg een compositie van nieuwe schilderijen en tapeteksten, die refereren aan de modulaire wereld en het geheim van het creatieve moment  

Op 15 september om 16.00 uur houdt Katja Rodenburg, filosoof en schrijver,  een inleiding  over de relatie muziek- beeldende kunst, gaat zij in gesprek met Lies Kortenhorst en Rikkert Achtereekte, oprichter van Voltmeister, en is er n optreden van Voltmeister met resultaten van onze samenwerking.  

 aan het werk web 1

Voltmeister web 1